Voetreflex massage

Voetreflex massage, reflexologie, massage voeten.

Voetreflex massage

Als er één massage is die zeer effectief is als het gaat om het verhelpen van klachten en ontspanning biedt dan is dat wel voetreflexmassage. Deze vorm van masseren die gegeven wordt op en onder de voeten en de onderbenen maakt het mogelijk om het lichaam, dat feitelijk weerspiegeld in de voeten te behandelen en te verzorgen.

Vaak kan een voetreflexmassage een pijnlijke ervaring zijn, maar pijn kan ook prettig zijn. Zeker als je na de behandeling het gevoel krijgt dat je voeten weer "als nieuw" voelen en dat je "zweeft", en geeft vaak een gevoel van ,"waarom heb ik dit niet eerder gedaan"!

Na jarenlange ervaring als masseur heb ik mij gericht op deze vorm van masseren.
Nu ben ik er van overtuigd dat ik jou kan helpen om klachten te behandelen op een manier die ik niet voor mogelijk had gehouden. Hoe kun je iemand helpen door de voeten te behandelen waren mijn gedachten. 

Hoe ver kun je er naast zitten is mijn menig nu. Wil jij er ook van overtuigd worden wat voetreflexologie voor jou kan betekenen en wil jij ook ervaren wat dit voor jou kan betekenen?

Maak dan nu een afspraak voor de voetreflexmassage en ervaar het zelf!


Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit zijn de energiereflecterende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Er gaat minder bloed en lymfevocht stromen. Afvalstoffen kunnen moeilijker afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Door vermeerdering van afvalstoffen krijg je een slechtere doorstroming, langzaam, slibt alles dicht.
De afvalstoffen bevatten veel urinezuurkristallen. Doordat de kristallen tijdens de massage tegen de zenuwuiteinden kunnen worden gedrukt, kun je dat als pijnlijk ervaren. De afvalstoffen worden vergruisd, verdeeld en afgevoerd.
Niet alleen afvalstoffen worden afgevoerd ook de emoties en geestelijke spanningen worden verwerkt en losgelaten. Daardoor komt er meer ruimte. Het bloed dat meer gaat stromen geeft het lichaam nieuwe kracht en warmte. Men krijgt inzicht in en wordt zich bewust van zijn eigen leven en zijn plaats in het geheel.