Zwangerschapsmassage

Ben jij zwanger en wil je wel eens een keertje een ontspannende massage waarbij het bekkengebied tot rust komt, je benen die extra belast zijn door de zwangerschap eens lekker los laten masseren of b.v. de rugspieren. Denk je erover om deze massage die je verdient te ondergaan. Denk dan eens aan een ontspanningsmassage bij zwangerschap.

Veel vrouwen die ook zwanger zijn of geweest zijn hebben deze ontspannende massage ondergaan en kwamen daardoor echt tot rust. 

Deze massage wordt gegeven in alle rust in een heerlijke omgeving van rust en warmte.
Echt een moment voor jou en je kindje. Tijdens de massage wordt ook in een cirkelende wijze de buikwand om het kindje heen zachtjes gemasseerd. Vaak wordt het kindje hierdoor ook rustig en deze vorm van masseren raad ik ook aan om thuis te doen dus door de vader, waardoor de band tussen de ouders en het kindje extra wordt versterkt.

Als je al veel verder bent in de zwangerschapsperiode kan het zijn dat de bevalling te laat is (b.v. na de 40 weken) of dat het kindje te groot is om zonder hulp geboren te kunnen worden.

Soms wordt de bevalling dan ingeleid, wat een emotionele ervaring voor moeder en kind kan zijn.
 Dan kan een speciale methodiek tijdens de zwangerschapsmassage of alleen de methodiek helpen om de bevalling op gang te brengen. 
Sommige plaatsen van je lichaam zijn daarvoor geschikt.

Er wordt geen garantie gegeven dat deze methode altijd effectief is maar door mijn ervaring  weet ik dat meerdere vrouwen baat hebben gehad met de methodiek en die mij nadien een bedankje hebben gestuurd.  Zoals onlangs 2 keer gebeurd is.

Na de bevalling van de "nieuwe" moeder kreeg ik het berichtje, dat het na de massage een halve dag duurde om haar lichaam te laten reageren op het rijpingsproces.

 Haar kindje is na enkele dagen vervolgens zonder verder ondersteuning door b.v. de vliezen te laten breken en/of wee├źn op te wekken geboren. Op de natuurlijk wijze. Hoe mooi is het dan als masseur dat je daar een bijdrage aan hebt mogen leveren?

De methodiek die ik toepas is geen vervanging van de reguliere zorg en gebeurd altijd na overleg en met toestemming van de verloskundige.